maandag 12 mei 2014

Muziekinstrumenten


Voor het vak muziek moest ik verschillende muziekinstrumenten maken. Alle instrumenten kunnen bespeeld worden door kleuters. Ze zijn niet zo groot, zodat ik ze allemaal in mijn koffer kan steken en gemakkelijk kan meenemen. De instrumenten zijn heel kleurrijk versierd zodat ze de kleuters aanspreken

Voor je kleuters met de instrumenten laat spelen is het natuurlijk van groot belang dat ze heel goed weten hoe het instrument bespeeld wordt. Je kan ze uiteraard ook zelf laten experimenteren met de instrumenten zodat ze zelf kunnen zoeken hoe je er geluid mee kunt maken, maar dan moet je duidelijke afspraken maken rond de veiligheid en rond het kapot maken van instrumenten.















Enkele instrumenten onder de loep:

De trommels met stokje
In de ene hand neemt de kleuter de trommel vast of zet de trommel tussen zijn benen en met de andere hand neemt hij een stokje. Met het stokje slaat de kleuter op de bovenkant van de trommel.


 

 
Raspinstrument
In de ene hand houdt de kleuter de koker vast en in de andere hand het stokje. Beweeg heen en weer met het stokje over het instrument om muziek te maken.



Bellenstok
In de ene hand houdt de kleuter de bel vast en in de andere hand het stokje. Met het stokje slaat de kleuter op de bel.




Schuurblokjes
In elke hand houdt de kleuter een deel vast. Hij moet de 2 delen tegen elkaar wrijven met de ruwe kant om geluid te maken.










 



1 opmerking:

  1. hallo met wat heb je de trommels afgedekt ? super mooie instrumenten btw ! let me know at lizzycausyn@outlook.com

    BeantwoordenVerwijderen